17 September 2017 hölls tävlingen Anders Larsson Memorial till minne av Anders Larsson.

Anders Larsson gick bort i en tragisk olycka 7 augusti 2015 51 år gammal. Han var inte bara en duktig kublösare utan en väldigt aktiv inom hela kubvärlden och WCA. Han tävlade för första gången i Världsmästerskapen i Toronto 2003 och det som blev hans sista tävling var TCG & Friends 2015 i Peru. Anders var mycket berest och har på 12 år deltagit i tävlingar i 39 olika länder. Han har även bidragit stort till kubvärlden genom att aktivt jobba för att arrangera tävlingar i flera av de länder han tävlat i och var med som initiativtagare till första tävlingen i Sverige 2004.

Tävlingen arrangerades bland annat av Anders bror Göran Larsendahl och sambo Mei Ling Fam i Allaktivitetshuset i Sundbyberg.

Tävlingen

Ca 70 personer kom och bidrog till att göra en bra tävling. Rubiks kub vanns av Joel Ulin med medlet 8.89 sekunder.

Två svenska rekord noterades under tävlingen, Elvin Thorsen med medlet 45,55 sekunder i fotlösning och Simon Westlund gjorde en singellösningen av 5x5x5 med tiden 56,15 sekunder.

En annan noterbar bedrift som inträffade under tävlingen var Tomas Kristiansson som blev 3:e svensk och person nummer 37 i världen att ha ett fullständigt resultat i alla 18 officiella grenar.

Alla resultat från tävlingen går att se på tävlingens WCA-sida.